Direktlänk till inlägg 18 december 2007
Nu kan man "bocka av" knäcken från listan också.
Får se om jag måste göra en sats till innan jul, men annars brukar vi hushålla med de ca 75 st som det blir.
Jag gör enligt detta recept.
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2dl socker
3/4 dl (50g) hackad sötmandel
4msk ströbröd
1/2 kryddmått bakpulver
Placera ut knäck formarna på en plåt.
Blanda grädde, sirap och socker i en vid gryta/kastrull.
Koka kraftigt utan lock 12-15 minuter eller tills massan uppnått 120-125 grader. Vid 130 grader blir knäcken mycket hård.
Jag äger ingen termometer men har lärt mig hur den ser ut i färgen då den är klar annars kan man göra kul provet, "Droppa lite av massan i en kopp med kallt vatten. När provet kan rullas till en kula är massan färdigkokt".
När det kokat klart sätt till mandeln, ströbröd och bakpulvret.
Ströbrödet gör knäcken drygare och bakpulvret poröst.
Nu är det dags att få smeten i formarna.
Sedan förvaras svalt , jag ställer mina i kylen.
Så gott och bör finnas till jul tycker jag.
Var till min dr förra veckan och nu har jag trappat ut kortisonet. Har känt mig enormt mycket tröttare sista dagarna och det kan ju vara just att kortisonet nu är borta, men bara att kämpa på och det kanske blir bättre. Mina vita blodkroppar ...
Nyss hemkommen från jobbet.Är så tacksam för att jag har ett arbete som jag trivs med och har så härliga arbetskamrater.Finns ju många som inte trivs med det arbete de har eller med arbetskamraterna och det måste vara väldigt jobbigt. Nu smaskar ja...
Min mage mår till och från inte så bra men nu har det varit ihållande och har mest haft ont i magen sista veckorna.Äter omeprazol varje dag och försöker peta i mig sådant som ska passa magen i matväg men går "sådär". En av största orsakerna till be...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|